Τουλάχιστον 116 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία και το Νεπάλ από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έχουν προκληθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις για μέρες και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα οι Αρχές των δύο χωρών.

Στο Ουταράχαντ, στη βόρεια Ινδία, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες και ότι 11 αγνοούνται. Στο παράκτιο κρατίδιο της Κεράλα, στη νότια Ινδία, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Πιναράγι Βιτζαγιάν ανακοίνωσε απολογισμό 39 νεκρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 30 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης σε επτά ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή Ναϊνιτάλ, που είναι η περισσότερο πληγείσα, έπειτα από μια σειρά από κατολισθήσεις και κατάρρευσης υποδομών που προκλήθηκαν από μεγάλο κατακλυσμό.

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας θάφτηκαν μέσα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Πραντίπ Τζαΐν.

Στο Νεπάλ, η Χουμκάλα Πάντεϊ, αξιωματούχος για τη διαχείριση των καταστροφών στους κόλπους της κυβέρνησης, δήλωσε: «Στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περιόδου μετά τους μουσώνες προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων σε όλη τη χώρα. Σαράντα τρεις αγνοούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη βρέχει σε πολλές περιοχές», πρόσθεσε. «Ακόμη επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία από τις διάφορες περιοχές. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», σύμφωνα με την ίδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης