Εννέα πτώματα βρέθηκαν σε ένα σπίτι για ηλικιωμένους στην πόλη της «Iwaizumi» στο νομό «Iwate», ο οποίος υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή από τον τυφώνα «Lionrock», σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Ιαπωνίας.

Επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διάσωση των 400 ανθρώπων που έχουν αποκλειστεί λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων, σύμφωνα με δήλωση από την υπηρεσία πρόληψης καταστροφών της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 1.100 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και έχουν βρει καταφύγιο σε δημόσιες εγκαταστάσεις σε όλη την «Iwaizumi».

Νομαρχιακοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι εννέα πτώματα βρέθηκαν στο γηροκομείο «Ραν» κοντά στο ποτάμι «Ομότο». Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα σώματα. 

Ένα άλλο σπίτι, για ηλικιωμένους ομοφυλόφιλους στο «Iwaizumi», ευτυχώς δεν είχε απώλειες καθώς το προσωπικό μετέφερε όλα τα άτομα στο δεύτερο όροφο του κτιρίου και απέφυγαν έτσι τα νερά της πλημμύρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πτώμα ενός άλλου άνδρα (στα 70 του) βρέθηκε σε άλλο σημείο του νομού.

Τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και περίπου 700 άτομα βρίσκονται στο έλεος του τυφώνα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης