Τον κώδωνα του κινδύνου έναντι μιας ενδεχόμενης λειψυδρίας στη Γαλλία κατά το ερχόμενο καλοκαίρι, έκρουσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας από ορισμένους δήμους της χώρας να λάβουν από τώρα μέτρα. Όπως ανέφερε, θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα τεθούν στη διάθεσή 2000 δήμων και κοινοτήτων που ενδέχεται το καλοκαίρι να αντιμετωπίσουν προβλήματα υδροδότησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ύδατος το καλοκαίρι ανάλογο με αυτό που υπήρξε για την εξοικονόμηση ενέργειας τον χειμώνα. Ο στόχος είναι ως το 2030 να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης ύδατος στη Γαλλία κατά 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την προσαρμογή των πυρηνικών σταθμών στην υπερθέρμανση του πλανήτη, επισημαίνοντας πως το 12% του νερού που καταναλώνεται στη Γαλλία καταναλώνεται από σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Ο Μακρόν είπε επίσης πως επιθυμεί να δημιουργήσει μια «προοδευτική τιμολόγηση» του νερού στη Γαλλία που θα επιτρέψει στους μικρούς καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερο το κυβικό μέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης