Το Χονγκ Κονγκ ενίσχυσε σήμερα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού μετά την πρόσφατη επανεμφάνιση κρουσμάτων στην πόλη, η οποία είχε καταφέρει τους τελευταίους μήνες να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την τοπική μετάδοση του ιού.

Οι υγειονομικές αρχές της πρώην βρετανικής αποικίας με τους 7,5 εκατομμύρια κατοίκους ανησυχούν λόγω της πρόσφατης εμφάνισης νέων εστιών επιδημίας και του πολλαπλασιασμού του αριθμού των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε 34 τοπικά κρούσματα SARS-CoV-2, δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό σε μία μέρα εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες.

«Τώρα που η πανδημία επιστρέφει, καλώ τον καθένα μας να περιορίσει τις εξόδους, τις συγκεντρώσεις και τα κοινά γεύματα» δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Υγείας Σοφία Τσαν.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να γευματίσουν μαζί σε ένα εστιατόριο και να βρεθούν σε ένα μπαρ θα περιοριστεί εκ νέου σε αυτόν που ίσχυε πριν από μόλις μερικές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα πρώτα μέρη του κόσμου που επλήγησαν από τον νέο κορωνοϊό, στις αρχές της χρονιάς, μετά την εμφάνισή του στην Κίνα.

Οι κάτοικοι της πόλης δεν τέθηκαν ποτέ σε καραντίνα, αλλά μετά το τραύμα που είχαν υποστεί από την επιδημία του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) το 2003, που είχε προκαλέσει στο Χονγκ Κονγκ 299 θανάτους, φορούσαν από την αρχή προστατευτικές μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

Από την αρχή της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στο Χονγκ Κονγκ ανέρχεται σε 1.365 και των νεκρών από την Covid-19 σε 7.

Νέες εστίες επιδημίας άρχισαν να εμφανίζονται τις δύο τελευταίες μέρες, κυρίως σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 32 κρούσματα.

Η πηγή μόλυνσης τουλάχιστον 12 ανθρώπων που διαγνώστηκαν με τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες πέντε μέρες παραμένει άγνωστη.

Τον Ιούνιο, το Χονγκ Κονγκ χαλάρωσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης επιτρέποντας τις δημόσιες συγκεντρώσεις έως 50 ανθρώπων, ξανάνοιξε τα θεματικά πάρκα και κατάργησε τους περιορισμούς στον αριθμό των πελατών για τα εστιατόρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης