Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας «Bild» και του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος υπέρ του «παγώματος» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, ακολουθώντας το μη δεσμευτικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Γερμανίδα καγκελάριος συνέστησε μάλιστα στους βουλευτές της να επικοινωνήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες αυτήν τη θέση, σε περίπτωση που ερωτηθούν για το πώς το Βερολίνο βλέπει τις περαιτέρω σχέσεις του με την Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Από χρόνια η Ε.Ε. και η Τουρκία διατηρούν ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις και υπό τις νυν συνθήκες είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια» πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Η Μέρκελ αντιτίθεται σε νέο γύρο συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης