Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Προκληθείς από σωρεία ευρωβουλευτώνα να απαντήσει για το τι ακριβώς γίνεται με την εμπορία ανθρώπων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Borrell αναγκάστηκε σήμερα να «ομολογήσει», σε γραπτή του απάντηση, ότι το εμπόριο γυναικών και κοριτσιών «καλά κρατεί» εντός της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενος, μάλιστα, στοιχεία της Κομισιόν ο Επίτροπος αναφέρει ότι ορισμένες Ανατολικές χώρες εξακολουθούν να είναι οι βασικές χώρες καταγωγής των θυμάτων του τράφικινγκ εντός της Ε.Ε.

Ο Επίτροπος αναγνωρίζει ακόμα ότι περίπου τα μισά από τα θύματα στην Ε.Ε. είναι υπήκοοι χώρας-μέλους της Ε.Ε. και σχεδόν ένα στα τέσσερα αυτών των θυμάτων διακινούνται εντός αυτών των κρατών-μελών.

Αναφέρει δε ότι τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ανθρώπων αποκομίζουν αστρονομικά κέρδη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Επίτροπος Borell μιλάει για τις βασικές προτεραιότητες του νομικού και πολιτικού πλαισίου της Ε.Ε. κατά του τράφικινγκ, που καθορίστηκαν το 2017, σημειώνοντας ότι μέσα σ’ αυτές τις προτεραιότητες είναι η πρόληψη, η βοήθεια, η υποστήριξη και η προστασία των θυμάτων.

Στόχος, λέει, είναι να διαταραχθεί αυτό το εγκληματικό επιχειρηματικό μοντέλο, με εντατικοποίηση του συντονισμού, για την πάταξη του τράφικινγκ, εντός και εκτός της Ε.Ε.

Μόνο που, στην αρχή της απάντησής του, έχει παραδεχτεί ότι το εμπόριο γυναικών και κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση «καλά κρατεί», παρά τις προτεραιότητες (sic) που έχει θέσει η Κομισιόν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης