Το τελευταίο ποτό στο Παρίσι - Κλείνουν μπαρ, μπρασερί και πισίνες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 17:23
Το τελευταίο ποτό στο Παρίσι - Κλείνουν μπαρ, μπρασερί και πισίνες

Τελευταίο ποτό σήμερα για τους Παριζιάνους, καθώς από αύριο και για 15 ημέρες κλείνουν μπαρ και μπρασερί, σε μια ακόμη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια βάσει ενός νέου αυστηρού πρωτοκόλλου, που καταρτίστηκε μάλιστα ύστερα από πρόταση των εστιατόρων. Πρότειναν μάλιστα οι ίδιοι τη συλλογή των στοιχείων όλων των πελατών, να είναι το πολύ 8 άτομα στις παρέες και απόσταση ενάμισι μέτρο ανά τραπέζι. 

Αυτή τη φορά, η δήμαρχος Παρισίων, Αν Ινταλγκό, συμφώνησε και συνεργάστηκε με την κυβέρνηση. Το κλείσιμο των μπαρ δεν αφορά μόνο στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, αλλά και σε δέκα άλλες μεγαλουπόλεις που θεωρούνται και αυτές ζώνες υψηλού κινδύνου.

Διαμαρτυρίες ιδιοκτητών μπαρ

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ διαμαρτύρονται. Είναι ο γαλλικός τρόπος ζωής που δέχεται χτύπημα, λένε. Το κύριο αντεπιχείρημά τους είναι ότι όταν κλείνουν τα μπαρ, οι νέοι αγοράζουν ποτά και συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους με ακόμα λιγότερο έλεγχο.

Καθότι και τα πανεπιστήμια θεωρούνται πλέον βασικές εστίες μετάδοσης, η κυβέρνηση ζήτησε να μειώσουν κατά 50% τον αριθμό των φοιτητών που θα υποδέχονται συγχρόνως, ενώ ενθάρρυνε παράλληλα την τηλεμάθηση. 

Πηγή: Deutsche Welle 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 17:23