Το αμερικανικό συγκρότημα Allah-Las, η συναυλία στο Ρότερνταμ του οποίου ακυρώθηκε εξαιτίας μιας τρομοκρατικής απειλής, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να την επαναπρογραμματίσει.

«Αναζητούμε μια νέα ημερομηνία για να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις μπορέσουμε» ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του από τη Βαρσοβία, όπου πραγματοποίησε συναυλία το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλιφορνέζικο συγκρότημα ροκ ήταν προγραμματισμένο να δώσει συναυλία το βράδυ της Τετάρτης στον χώρο Maassilo του Ρότερνταμ. Ωστόσο, η αστυνομία της Ολλανδίας ακύρωσε τη συναυλία την τελευταία στιγμή και εκκένωσε την αίθουσα, αφού ενημερώθηκε από την ισπανική αστυνομία ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο συναυλιακός χώρος να είναι στόχος τρομοκρατικής ενέργειας.

Η ισπανική αστυνομία έστειλε «συγκεκριμένη πληροφορία ότι πρόκειται να εξαπολυθεί τρομοκρατική επίθεση εκείνη την ημέρα, σε αυτό το μέρος, εναντίον του συγκροτήματος», διευκρίνισε χθες ο διοικητής της αστυνομίας του Ρότερνταμ Φρανκ Πάου.

Στο μεταξύ, ο Ισπανός οδηγός ενός μικρού φορτηγού που μετέφερε φιάλες αερίου και συνελήφθη την Τετάρτη στο Ρότερνταμ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Αντίθετα εξακολουθεί να είναι υπό κράτηση ένας 22χρονος Ολλανδός, ο οποίος συνελήφθη χθες επειδή έστειλε απειλητικό μήνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έρευνα συνεχίζεται και δεν είναι ακόμη διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες» επεσήμαναν οι Allah-Las στην ανακοίνωσή τους. «Παρ’ όλα αυτά οι ολλανδικές Αρχές μάς ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη μελλοντική απειλή εναντίον του συναυλιακού χώρου ή του συγκροτήματος» πρόσθεσαν.

Οι Allah-Las είχαν δηλώσει σε συνέντευξή τους στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ότι έχουν δεχθεί απειλές από μουσουλμάνους, επειδή στο όνομα του συγκροτήματος περιέχεται η λέξη Αλλάχ. Ωστόσο, «δεν ήταν σε καμία περίπτωση πρόθεσή μας να προσβάλλουμε οποιονδήποτε», διαβεβαιώνουν τα μέλη του συγκροτήματος, λέγοντας ότι είχαν αναζητήσει απλώς ένα όνομα «με ηχητική αρμονία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης