Η Ρωσία θα έχει συνομιλίες με την Λευκορωσία και το Καζακστάν σχετικά με την εφαρμογή της απαγόρευσης της εισαγωγής προϊόντων διατροφής από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα αναζητήσει τρόπους για να εμποδιστεί η επανεισαγωγή απαγορευμένων προϊόντων από τις δύο χώρες στη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Νικολάι Φιόντοροφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων είναι πιθανόν να περιοριστεί, αλλά όχι να επεκταθεί. Η Μόσχα σκοπεύει να υποκαταστήσει τα απαγορευμένα προϊόντα με αύξηση των εισαγωγών κρέατος από τη Βραζιλία και τυριών από τη Νέα Ζηλανδία, πρόσθεσε ο Νικολάι Φιόντοροφ, αναγνωρίζοντας όμως ότι υπάρχει o κίνδυνος ανόδου του πληθωρισμού στη χώρα εξαιτίας της εφαρμογής του εμπάργκο στις εισαγωγές, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, δήλωσε ότι το ρωσικό εμπάργκο δεν θα έχει συνέπειες στις μαζικές εξαγωγές των ρωσικών σιτηρών, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τα 25 εκατομμύρια τόνους για την περίοδο εμπορίας 2014-2015, που άρχισε την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης