Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ Φαϊζάλ δήλωσε σήμερα ότι η συριακή αντιπολίτευση έχει το “δικαίωμα” να εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσει την καταστολή του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

“Είναι δικαίωμα των Σύρων να εξοπλιστούν για να αμυνθούν.Τα όπλα που χρησιμοποιούνται εναντίον των σπιτιών είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια του πολέμου εναντίον του εχθρού”, δήλωσε ο Φαϊζάλ σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας μίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στο Ριάντ.Ο Σαουδάραβας υπουργός κάλεσε επίσης τη Μόσχα να “συμβουλεύσει” τους σύρους συμμάχους της να τερματίσουν τη βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Οι διεθνείς προσπάθειες δυστυχώς απέτυχαν να σταματήσουν την αιματοχυσία και τις σφαγές στη Συρία”, επεσήμανε ο Φαϊζάλ.
“Οι φίλοι της Συρίας θα πρέπει να την συμβουλεύσουν να σταματήσει τις δολοφονίες.
Ελπίζουμε ότι η Ρωσία και άλλες (χώρες) θα τους συμβουλεύσουν. Επιθυμούμε ελευθερία για τον συριακό λαό”, υπογράμμισε ο Φαϊζάλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι μοναρχιών του Συμβουλίου αναμένεται να συναντηθούν με τον ρώσο ομόλογό τους στην επόμενη σύνοδό τους, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου στο Κουβέιτ, όμως η ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Μόσχα.

Στο μεταξύ ρουκέτες έπληξαν την έδρα των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών της αεροπορίας στη Χαράστα, στην επαρχία της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών της αεροπορίας στη Χαράστα ήταν στόχος επίθεσης με τρεις ρουκέτες”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, χωρίς να μπορεί να δώσει πληροφορίες για την προέλευση των ρουκετών.
Κτίρια όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας, που θεωρούνται σύμβολο της βαρβαρότητας της συριακής κυβέρνησης, έχουν γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τον οποίο έχουν δημιουργήσει λιποτάκτες του τακτικού στρατού.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης