Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Χάμζα μπιν Λάντεν, τον γιo του φονευθέντος ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, αναφέρει το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης Ουμ αλ Κούρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως προσφέρει αμοιβή έως 1 εκατομμύριο δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν «στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό σε οποιαδήποτε χώρα» του Χάμζα, τον οποίο αποκαλεί σημαντικό ηγέτη της Αλ Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης η Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον των οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα πρόσθεσε το όνομα του «Χάμζα Οσάμα Μοχάμαντ Μπιν Λάντεν», γεννημένου στις 9 Μαΐου 1989 στην Τζέντα, στον κατάλογο των προσώπων τα περιουσιακά στοιχεία των οποιών έχουν παγώσει διεθνώς ενώ τους έχει απαγορευθεί να ταξιδεύουν.

«Ορίσθηκε» (τον Αύγουστο 2015) από τον νυν αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, «ως επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα» και «θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχός του», προσθέτει ο ΟΗΕ.

Δέκατο πέμπτο από τα περίπου 20 παιδιά του Οσάμα μπιν Λάντεν, γιος της τρίτης συζύγου του, ο Χάμζα προετοιμαζόταν από την παιδική ηλικία του για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Στο πλευρό του στο Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έμαθε τον χειρισμό των όπλων και σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο Ίντερνετ καταφέρεται εναντίον των Αμερικανών, των Εβραίων και των «Σταυροφόρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης