Το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Ocean Viking αναμένεται να αποβιβάσει 403 μετανάστες που διέσωσε από τη θάλασσα στο λιμάνι του Τάραντα, στη νοτιοανατολική Ιταλία.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) που ναυλώνουν το σκάφος μαζί με τη Μεσόγειο SOS, μια άλλη ΜΚΟ, ανακοίνωσαν την εξέλιξη αυτή μέσω Twitter. «Αναγκασμένοι να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους προκειμένου να διαφύγουν μέσω της Μεσογείου, 216 άνδρες, 38 γυναίκες και 149 παιδιά θα φθάσουν εν τέλει σύντομα σε ασφαλές μέρος», ανέφεραν οι MSF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ocean Viking διέσωσε 407 ανθρώπους ανοικτά των ακτών της Λιβύης σε πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις από την περασμένη Παρασκευή, όμως μία γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρή εγκαύματα και τα τρία παιδιά της απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο τη Δευτέρα.

Εκατοντάδες άλλοι διασωθέντες μετανάστες επιμένουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms περισυνέλεξε 158 ανθρώπους σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης στη διάρκεια της νύχτας, ενώ άλλοι 77 επιβαίνουν από το Σαββατοκύριακο στο σκάφος Alan Kurdi, το οποίο έχει ναυλώσει η γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης