Πλημμύρες και καταστροφές: Το πέρασμα του κυκλώνα «Μάικλ» σε εικόνες

Πλημμύρες και καταστροφές: Το πέρασμα του κυκλώνα «Μάικλ» σε εικόνες
Αποκλιμακώθηκε η ένταση του κυκλώνα «Μάικλ», λίγες ώρες αφότου χτύπησε με σφοδρότητα την Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του καταστροφές και δύο νεκρούς. Πρόκειται για την πιο δυνατή καταιγίδα που έχει πλήξει την περιοχή τα τελευταία 80 χρόνια.  

Όταν έφθασε στις ακτές, ήταν κυκλώνας κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους μόλις 3,2 χιλιομέτρων την ώρα, χαμηλότερους από έναν κυκλώνα κατηγορίας 5. Οκτώ ώρες αφότου έφθασε στις ακτές ο «Μάικλ» υποβαθμίστηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 1, με ανέμους ταχύτητας 150 χ.α.ώ.

Το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Γκάντσντεν ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε, όταν δέντρο καταπλάκωσε το σπίτι του στο Γκρίνσμπορο. Ίδια τύχη είχε και ένας 11χρονος στην επαρχία Σεμινόλε.

Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα εικόνιζαν τα νερά μιας πλημμύρας να έχουν φθάσει έως τις οροφές σπιτιών στην πόλη Μέξικο Μπιτς. Η τύχη 280 κατοίκων της, οι οποίοι σύμφωνα με τις Αρχές αψήφησαν τις εντολές τους να απομακρυνθούν από την πόλη, είναι ακόμη άγνωστη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 12:50