Οι ΗΠΑ θα στείλουν 200 στρατιωτικούς και πυραύλους Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία «στον απόηχο των πρόσφατων επιθέσεων», τις οποίες η Ουάσινγκτον αποδίδει στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Αυτή η αποστολή θα ενισχύσει την αντιαεροπορική και την αντιπυραυλική άμυνα του βασιλείου έναντι των κρίσιμης σημασίας στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Χόφμαν, καλώντας «και άλλες χώρες» να «συνεισφέρουν σε μια διεθνή προσπάθεια που στοχεύει στο να ενισχύσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ το κλίμα είναι τεταμένο στην περιοχή και οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Ιράν απέφυγαν να συναντηθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτήν την εβδομάδα.

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτά τα μέτρα μαρτυρούν τη δέσμευσή μας προς τους περιφερειακούς εταίρους μας όπως και την ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου.

Πρόκειται για την πρώτη ανάπτυξη δυνάμεων αυτού του είδους, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2003, που είχαν σταλεί στο σαουδαραβικό έδαφος για 12 χρόνια και δύο πολέμους εναντίον του Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης