Το Πεντάγωνο διέψευσε σήμερα την πληροφορία νοτιοκορεατικής εφημερίδας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προβούν σε σημαντική μείωση του αριθμού των στρατιωτικών τους που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα, αν η Σεούλ δεν συμβάλει περισσότερο στο κόστος της αποστολής αυτής.

«Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στην πληροφορία της Chosun Ilbo ότι το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει δυνάμεις από την Κορεατική Χερσόνησο» σημειώνει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρθηκε στη συνέχεια στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν είναι ενήμερος για κάποιο τέτοιο σχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υπουργός Έσπερ βρισκόταν στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα και εκεί επανέλαβε επανειλημμένως την ακλόνητη δέσμευσή μας σε αυτήν (στη Νότια Κορέα) και στον λαό της. Δημοσιεύματα όπως αυτό εκθέτουν τα επικίνδυνα και ανεύθυνα μειονεκτήματα των ειδήσεων που στηρίζονται σε μια ανώνυμη πηγή. Αξιώνουμε από την Chosun Ilbo να αποσύρει αμέσως το δημοσίευμά της» πρόσθεσε.

Η «Chosun Ilbo» γράφει σήμερα, επικαλούμενη διπλωματική πηγή στην Ουάσινγκτον που είναι ενήμερη για τις εξελίξεις στις συνομιλίες των δύο πλευρών, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτικών της που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα κατά 3.000 έως 4.000 στελέχη στην περίπτωση που η Σεούλ δεν δεχθεί να επωμιστεί μεγαλύτερο μέρος του κόστους της αποστολής.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ διαβεβαίωσε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ ότι δεν είναι ενήμερος για οποιοδήποτε σχέδιο να αποσυρθούν στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από τη Νότια Κορέα, εάν οι διμερείς διαπραγματεύσεις δεν προχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας επεσήμανε από τη μεριά του ότι το δημοσίευμα της «Chosun Ilbo» δεν αντικατοπτρίζει «την επίσημη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης