Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε πως η παραδοχή της Σαουδικής Αραβίας ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη είναι μια καλοδεχούμενη «πρόοδος», κάλεσε όμως το Ριάντ να συνεχίσει με μια πλήρη και διαφανή διερεύνηση.

«Σημειώνω πως οι σαουδαραβικές αρχές έχουν αλλάξει τακτική, παραδέχθηκαν τα γεγονότα και δέχθηκαν κάποια ευθύνη, άρα σημειώνουμε πρόοδο», δήλωσε ο Λεμέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3. «Όμως πρέπει να χυθεί άπλετο φως.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πώς θα αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις από εδώ θα «εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα γνωστοποιηθεί η αλήθεια, την έρευνα που διενεργείται και τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν», είπε ο Λεμέρ.
«Αν εξακολουθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση εγκαθιδρύοντας την αλήθεια με μια πλήρη διερεύνηση, νομίζω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την ισχυρή στρατηγική σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε.

«Αν δεν συμβεί αυτό, κανείς δεν θα καταλάβει — ούτε η Γαλλία ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σαουδική Αραβία είναι ένας στρατηγικός εταίρος, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης που δεν βασίζεται στην αλήθεια.»

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης