Το μπαλόνι που εικονίζει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σαν κλαψιάρικο μωρό μπορεί σύντομα να πετάει στον ουρανό του Νιου Τζέρσι, αφού ακτιβιστές συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα για να το μεταφέρουν στις ΗΠΑ.

Το μπαλόνι αυτό χρησιμοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στο Λονδίνο και τη Σκωτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το μεσημέρι σήμερα οι ακτιβιστές κατά του Τραμπ είχαν συγκεντρώσει περισσότερα από 8.000 δολάρια μέσω της πλατφόρμας GoFundMe.com, σχεδόν διπλάσια από τα 4.500 δολάρια που χρειάζονταν για να φέρουν το πορτοκαλί, φουσκωτό μωρό-Τραμπ στο Μπεντμίστερ του Νιου Τζέρσι. Στην πόλη αυτή βρίσκεται ένα από τα γήπεδα γκολφ που ανήκουν στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Ντιντιέ Χιμίνες-Κάστρο, εκ των διοργανωτών της «επιχείρησης» αυτής, είπε ότι ελπίζει πως το μπαλόνι θα δώσει ώθηση στους Δημοκρατικούς υποψηφίους εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου. «Το μωρό Τραμπ θα δώσει αυτήν την ώθηση, αυτήν την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Θα βγάλει τους ανθρώπους από το σπίτι», υποστήριξε.

Ο Χιμίνες-Κάστρο ελπίζει ότι το μπαλόνι θα βρίσκεται στο Μπεντμίνστερ γύρω στα μέσα Αυγούστου. Ζήτησε επίσης από τους δωρητές να δώσουν και άλλα χρήματα για να ικανοποιηθεί το αίτημα πολλών άλλων πόλεων οι οποίες ζητούν επίσης να επισκεφθεί τον ουρανό τους το μπαλόνι. Πάνω από 300 δήμοι, μεταξύ των οποίων το Σεντ Λούις και το Όστιν του Τέξας έχουν ζητήσει το μπαλόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα μπορέσει να δει το μπαλόνι από κοντά, δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας (FAA) επιβάλλει περιορισμούς στις πτήσεις πάνω από το Μπεντμίνστερ όποτε βρίσκεται εκεί ο πρόεδρος. Ένας εκπρόσωπος της FAA παρέπεμψει για συγκεκριμένες απαντήσεις στη Μυστική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την ασφάλεια του προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης