Μετά την «πανηγυρική» ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τα «πυρά» κατά πάντων που εξαπέλυσε μέσω συνέντευξής του σε βρετανική εφημερίδα, ο Τούρκος πρόεδρος έκρινε ότι το επόμενο βήμα ήταν να απευθυνθεί και σε πιο προσωπικό… επίπεδο στους Τούρκους πολίτες. 

Έτσι, όσοι χρήστες κινητών τηλεφώνων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν κάποια κλήση μετά τα μεσάνυχτα άκουσαν με έκπληξη τη φωνή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους εύχεται τα… καλύτερα για την εθνική επέτειο της «δημοκρατίας και της ενότητας»! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω μήνυμα ακουγόταν όταν οι χρήστες καλούσαν έναν αριθμό αλλά πριν ακουστεί ο ήχος κλήσης ή ο τόνος κατειλημμένου. Μπορούσαν να ολοκληρώσουν την κλήση τους μόνο αφότου άκουγαν ολόκληρο το ηχογραφημένο μήνυμα του προέδρου τους.   

«Ως πρόεδρος, σας στέλνω τα συγχαρητήριά μου ανήμερα της Εθνικής Επετείου Δημοκρατίας και Ενότητας της 15ης Ιουλίου και εύχομαι έλεος για τους μάρτυρες και υγεία και ευτυχία στους ήρωες [σ.σ. του πραξικοπήματος]» έλεγε το μήνυμα. 

Κατά τη διάρκεια του περσινού πραξικοπήματος, οι πολίτες της Τουρκίας είχαν λάβει ορισμένα μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα από τον Ερντογάν. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που ένας Τούρκος πρόεδρος απευθύνεται στον λαό μέσω… ηχητικού μηνύματος! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από την Hurriyet 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης