Ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να στείλει μήνυμα ελπίδας στη λειτουργία που τελέστηκε στο Βατικανό, παραμονή του Καθολικού Πάσχα.

Η λειτουργία έληξε πριν από τις 10 το βράδυ, ώρα Ιταλίας, για να μπορέσουν, οι πιστοί, να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού ξεκινήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούμε πάντα να κάνουμε μια νέα αρχή, διότι υπάρχει μια νέα ζωή, την οποία ο Κύριος είναι σε θέση να μας προτρέψει να ξεκινήσουμε, πέρα από κάθε αποτυχία», τόνισε ο ποντίφικας. «Και από τα ερείπια της καρδιάς μας, ο Κύριος μπορεί να φτιάξει ένα έργο τέχνης. Και από τα κατεστραμμένα ψήγματα της ανθρωπότητάς μας, ο Κύριος ετοιμάζει μία νέα ιστορία», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

«Στους μήνες αυτούς της πανδημίας, αισθανόμαστε τον Κύριο ο οποίος μας καλεί να ξαναρχίσουμε, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα. Ο Ιησούς προπορεύεται πάντα: στον σταυρό του πόνου, της μοναξιάς και του θανάτου, όπως και στην δόξα μιας ζωής που ανασταίνεται, μιας ιστορίας που αλλάζει, μιας ελπίδας που γεννιέται» τόνισε ο πάπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης