Η εξτρεμιστική οργάνωση Μέτωπο Αλ-Νόσρα που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα κατέλαβε βάσεις και κατάσχεσε οπλισμό της 13ης Μεραρχίας των ανταρτών που υποστηρίζεται από τη Δύση, κατά τη διάρκεια ολονύκτιων μαχών στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ανέφερε ότι το Μέτωπο Αλ-Νόσρα κρατεί επίσης δεκάδες αντάρτες της 13ης Μεραρχίας, οργάνωσης που συγκαταλέγεται σε αυτές που έχουν λάβει ξένη στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών αντιαρματικών πυραύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H 13η Μεραρχία που πολεμά κάτω από τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της οποίας ηγείται ο αντάρτης διοικητής ‘Αχμεντ αλ-Σεούντ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι το Μέτωπο Αλ-Νόσρα επιτέθηκε σε βάσεις του και κατάσχεσε οπλισμό, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αλ-Νόσρα κατηγορεί την 13η Μεραρχία ότι εξαπολύει αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε ορισμένες βάσεις του στην πόλη Μάαρατ αλ-Νούμαν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και ότι ορισμένοι μαχητές του κρατούνται αιχμάλωτοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης