Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συμφώνησαν σήμερα πως η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην αποκτήσει η Τεχεράνη πυρηνικά όπλα, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η Μέι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, κατά την οποία συμφώνησαν πως η συμφωνία χρειάζεται ενδεχομένως να διευρυνθεί για να καλύψει και άλλους τομείς, όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι, το τι θα συμβεί όταν εκπνεύσει η ισχύς της και την αποσταθεροποιητική περιφερειακή δραστηριότητα του Ιράν, αναφέρεται στη δήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεσμεύθηκαν να συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, καθώς και με τις ΗΠΑ, για το πώς να αντιμετωπίσουν το φάσμα των προκλήσεων που τίθενται από το Ιράν – περιλαμβανομένων των θεμάτων εκείνων που μπορεί να καλύψει μια νέα συμφωνία», προστίθεται στη δήλωση.

Τον ερχόμενο μήνα λήγει η προθεσμία που έχει θέσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να αποφασίσει αν θα επαναφέρει ή όχι τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Ο Τραμπ έχει επικρίνει τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με την οποία ήρθησαν ορισμένες δυτικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν με αντάλλαγμα περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης