Ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Τζέρεμι Ράιτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί μια συμφωνία για το Brexit που θα διαχωρίζει τη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ενός σκληρού συνόρου στη Θάλασσα της Ιρλανδίας.
Οι δηλώσεις του Ράιτ έγιναν αφότου το DUP, το βορειοϊρλανδικό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις της πρωθυπουργού έχουν σημάνει συναγερμό και ότι δεν θα στηρίξει μια συμφωνία για το Brexit που διχάζει το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε κατανοήσει την ανησυχία που το DUP κι άλλοι έχουν εκφράσει για ένα σκληρό σύνορο στη Θάλασσα της Ιρλανδίας, τη συμμεριζόμαστε και δεν θα αποδεχθούμε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει αυτό το στοιχείο» δήλωσε ο Ράιτ στο ραδιόφωνο του BBC σήμερα.

Μιλώντας στο ίδιο πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του DUP για το Brexit Σάμι Γουίλσον είπε ότι το κόμμα εκτιμά πως η διαπραγματευτική θέση της Μέι αποτελεί προδοσία. «Αυτό για εμάς είναι μια αθέτηση της υπόσχεσης που δόθηκε ότι δεν θα αποκοπούμε από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης