Κατά της εφημερίδας The Washington Post στρέφεται μέσω του εκπροσώπου Τύπου του το Κρεμλίνο αμφισβητώντας το άρθρο της για τις συνομιλίες Τραμπ – Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του σήμερα, Δευτέρα, τις αμφιβολίες του για την αξιοπιστία των πληροφοριών της εφημερίδας The Washington Post που αφορούν μερικές λεπτομέρειες των συνομιλιών που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με άλλους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρω κατά πόσο γενικά μπορεί να θεωρηθούν αξιόπιστες αυτές οι πληροφορίες και παρόμοια δημοσιεύματα», δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο επεσήμανε «ο Τραμπ ήταν ”δουλοπρεπής” απέναντι στον Πούτιν κατά την διάρκεια της πρώτης τους τηλεφωνικής συνομιλίας στις 28 Ιανουαρίου του 2017».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε πως είδε αυτό το δημοσίευμα, αλλά δεν είναι βέβαιος ότι «μπορούν να το εκλάβουν ως αξιόπιστη πληροφόρηση». «Γενικά θεωρούμε ότι παρόμοια δημοσιεύματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλές επιφυλάξεις και πολύ-πολύ προσεκτικά» σημείωσε. 

Απαντώντας στο ερώτημα εάν ο Τράμπ είπε στον Πούτιν ότι αμφιβάλλει για την συμμετοχή της Ρωσία στην υπόθεση των Σκριπάλ, ο Πεσκόφ είπε: «Όχι. Δεν το είπε στον Πούτιν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άρθρο της (5 Οκτωβρίου) η εφημερίδα The Washington Post επικαλούμενη πηγές του Λευκού Οίκου έγραφε ότι ο Τραμπ στη συνομιλία του με τον Πούτιν τον Ιανουάριο του 2017, «συμπεριφέρονταν δουλοπρεπώς και μιλούσε κολακευτικά». Επίσης σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα σε μια από τις συνομιλίες ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο του ζήτησε « να μεσολαβήσει για να αποκαταστήσει φιλικές σχέσεις με τον (βορειοκορεάτη ηγέτη) Κιμ Γιόνγκ Ιλ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης