Η αγορά των σιτηρών δεν περιορίζεται μόνο στην Τουρκία, είναι ευρεία και διαμορφωμένη, και συνεπώς όταν κλείνει ένα της τμήμα, σημαίνει ότι περνάμε στα υπόλοιπα τμήματά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή το συνεχιζόμενο τουρκικό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα η Άγκυρα, απρόσμενα, αποφάσισε να εξαιρέσει τα ρωσικά σιτηρά από τον κατάλογο των εισαγωγών άνευ δασμών, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών, καθώς η Τουρκία είναι ο δεύτερος μετά την Αίγυπτο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικών σιτηρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσική Ένωση εξαγωγέων Αγροτικών Προϊόντων, με επιστολή της προς τον Ρώσο υπουργό Αγροτικής Οικονομίας Αλεξάντρ Τκατσόφ, είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα τη συμβολή του, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να επαναληφθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στην Τουρκία, μετά την απόφαση της Άγκυρας να επιβάλει από τις 15 Μαρτίου δασμούς της τάξεως του 130% στις εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία. Η Ρωσική Ένωση εξαγωγέων Αγροτικών Προϊόντων ανέφερε, μάλιστα, ότι η Τουρκία επέβαλε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ρωσίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας απέρριψε τις πληροφορίες περί εμπάργκο, ωστόσο ο εμπορικός ακόλουθος της Ρωσίας στην Άγκυρα δήλωσε ότι η Τουρκία απέκλεισε τη Ρωσία από τον κατάλογο των χωρών για τις οποίες δεν υπάρχουν τελωνειακοί δασμοί.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης