Το Κρεμλίνο αρνήθηκε εκ νέου ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε εκ νέου ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε εκ νέου σήμερα οποιαδήποτε ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια πρώτη αντίδραση της Μόσχας στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, η οποία στο πόρισμά της καταλήγει στην απουσία στοιχείων που να αποδεικνύουν μια συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

«Δεν είδαμε την ίδια την έκθεση» του εισαγγελέα Μιούλερ και «επομένως, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε λεπτομερώς οτιδήποτε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αλλά η θέση αρχή μας είναι γνωστή: η χώρα μας ουδέποτε παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών» υπογράμμισε.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι είναι έτοιμο να βελτιώσει τους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ότι εναπόκειται στην Ουάσινγκτον να κάνει το πρώτο βήμα μετά την ολοκλήρωση της διετούς έρευνας στις ΗΠΑ σε σχέση με τυχόν συμφωνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 13:01