Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν, ο συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Χαλιφάτο, υποστήριξε την Τετάρτη ότι οι μαχητές που έφτασαν στη Συρία από το Ιρακινό Κουρδιστάν θα εμποδίσουν τους τζιχαντιστές να καταλάβουν την κουρδική πόλη Κομπανί.

«Δεν νομίζουμε ότι το Κομπανί είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Η άφιξη των μαχητών Πεσμεργκά θα αποτρέψει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο στρατιωτικός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο στρατηγός Τζον Άλεν εκτίμησε πως το Κομπανί δεν θα πέσει στα χέρια των τζιχαντιστώνΕν αναμονή της άφιξης των Πεσμεργκά, που είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών, περίπου 150 μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), της μεγαλύτερης δύναμης της συριακής αντιπολίτευσης που μάχεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, εισήλθαν στη Συρία από το τουρκικό μεθοριακό φυλάκιο του Μουρσιτπινάρ, όπως ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος.

Από τη μεριά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 50 μέλη του ΕΣΣ που έφτασαν ήδη στο Κομπανί, την πόλη – σύμβολο της αντίστασης απέναντι στο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Η κατάληψη του Κομπανί θα επέτρεπε στους τζιχαντιστές να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μια μεγάλη έκταση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Τις τελευταίες 24 ώρες ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ πραγματοποίησε οκτώ αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Κομπάνι, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων και ένα φυλάκιο των τζιχαντιστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης