Οι νομοθέτες της Ε.Ε. δήλωσαν ότι θα αυξήσουν την πίεση στην επερχόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σθεναρότερη στάση όσον αφορά στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος.

Η δήλωση για το κλίμα ψηφίστηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια συζήτησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επερχόμενη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωση στο Twitter μετά την ψηφοφορία, οι νομοθέτες της Ε.Ε. προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «εξασφαλίσει ότι όλες οι σχετικές νομοθετικές και δημοσιονομικές προτάσεις θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες» με το όριο στόχου για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Το ψήφισμα καλεί την Ε.Ε. να μειώσει τις εκπομπές κατά 55% έως το 2030, ώστε να καταστεί ουδέτερη προς το κλίμα έως το 2050.

Το ψήφισμα τέθηκε από τον Γάλλο ευρωβουλευτή και πρόεδρο της περιβαλλοντικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Pascal Canfin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεδομένης της κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% το 2030. Επίσης, στέλνει ένα σαφές και έγκαιρο μήνυμα στην Επιτροπή λίγες εβδομάδες πριν από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης για την πράσινη διαπραγμάτευση» δήλωσε ο Canfin.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης