Ο Δήμος του Κιέβου επιβάλλει σήμερα νέους περιορισμούς κατά του Covid-19, διατηρώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για τους εργαζομένους των απαραίτητων υπηρεσιών και κλείνοντας τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία.

Οι περιορισμοί αυτοί, που θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 16 Απριλίου, προκάλεσαν τεράστια μποτιλιαρίσματα το πρωί, με πολλούς κατοίκους να αναγκάζονται να πάρουν ταξί -το κόμιστρο των οποίων έχει υπερτριπλασιαστεί- για να πάνε στη δουλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχειρηματίες που εργάζονται σε τομείς που χαρακτηρίζονται απαραίτητοι (καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, μεταφορές) κατηγόρησαν τον Δήμο ότι δεν έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να χορηγήσουν άδειες κυκλοφορίας στους υπαλλήλους τους που θα τους επέτρεπαν να πάρουν το λεωφορείο ή το μετρό, τα οποία κυκλοφορούσαν ουσιαστικά άδεια.

Οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν και τα δημοτικά πέρασαν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ακολουθώντας το παράδειγμα των γυμνασίων που λειτουργούν ήδη με τον τρόπο αυτόν από τα τέλη Μαρτίου.

Το Κίεβο, μια πόλη περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε σήμερα περισσότερες από 400 νέες θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού και 32 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Συνολικά, περισσότεροι από 3.600 κάτοικοι έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω πως οι κάτοικοι του Κιέβου θα κατανοήσουν επιτέλους πως δεν μπορούμε να αγνοούμε τους κανόνες και να κάνουμε σαν να μην υπάρχει ο ιός», είχε δηλώσει ο Κλίτσκο την Τετάρτη ανακοινώνοντας τους νέους περιορισμούς. «Προσπαθούμε να σας σώσουμε! Καταλάβετέ το σας παρακαλώ!».

Πρώην σοβιετική δημοκρατία με ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, η Ουκρανία κατέγραψε σήμερα 10.179 νέες θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού και 254 θανάτους σε όλη την επικράτειά της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ θανάτων (421) και ημερήσιων θετικών διαγνώσεων (20.341) προχθές, Σάββατο, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, προχωράει πολύ αργά. Μέχρι σήμερα, λιγότεροι από 300.000 Ουκρανοί έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά του Covid-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης