Περίπου 350 χωριά γύρω από το Κομπανί, το οποίο ανακατέλαβαν οι Κούρδοι μαχητές, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου, όπως υποστήριξε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη, σκοτώθηκαν 22 τζιχαντιστές, πρόσθεσε η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών, το οποίο δραστηριοποιείται εντός της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά «19 μέλη του Χαλιφάτου σκοτώθηκαν σε μάχες με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στους λόφους γύρω από το Μανάζ, δυτικά του Κομπάνι», είπε ο Ραχμάν. «Άλλοι τρεις σκοτώθηκαν σε χωριά στα ανατολικά του Κομπάνι», πρόσθεσε.

Επίσης, σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η οργάνωση στα δυτικά περίχωρα του Κομπανί σκοτώθηκε ένας άμαχος, συνέχισε ο Ραχμάν, τονίζοντας ότι ο αγώνας εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία δεν έχει τελειώσει.

Η τετράμηνη πολιορκία και οι μάχες στο Κομπανί  μετέτρεψαν την πόλη αυτή σε έναν σωρό ερειπίων. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που κατάφεραν να μπουν στην πόλη είπαν ότι τα τρία τέταρτά του Κομπανί έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης