Το Ιράν υπόσχεται να τιμωρήσει τους «μισθοφόρους» που βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, 16:52
Το Ιράν υπόσχεται να τιμωρήσει τους «μισθοφόρους» που βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις

Το Ιράν θα επιβάλει σκληρή τιμωρία στους «μισθοφόρους» που συνελήφθησαν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και τα βίαια επεισόδια που κλονίζουν τη χώρα, μετά την αύξηση των τιμών της βενζίνης, προειδοποίησε την Κυριακή ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.

Επικαλούμενο αξιωματικούς της αστυνομίας, το πρακτορείο ειδήσεων Fars επιβεβαίωσε ότι «180 υποκινητές των πρόσφατων ταραχών αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν».

«Η απάντησή μας θα είναι μετά βεβαιότητας ανάλογη της βιαιότητάς τους» δήλωσε ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Τεχεράνη.

«Έχουμε συλλάβει όλους τους λακέδες και τους μισθοφόρους και έχουν ξεκάθαρα ομολογήσει ότι ενήργησαν στην υπηρεσία της Αμερικής και, Θεού θέλοντος, το δικαστικό σύστημα της χώρας θα τους επιβάλει τις αυστηρότερες τιμωρίες» συμπλήρωσε.

Ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων για τη συμμετοχή τους στο κίνημα διαμαρτυρίας είναι δύσκολο να καθοριστεί. Την Τρίτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο για «περισσότερες από 1.000» συλλήψεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, 16:52