«Η επιστροφή μας στην πλήρη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας εξαρτάται από τη λήψη 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίοδο τεσσάρων μηνών, διαφορετικά θα συνεχιστεί η διαδικασία μείωσης των δεσμεύσεων του Ιράν» δήλωσε στο Παρίσι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν η Τεχεράνη δεν λάβει τη δόση, θα συνεχίσει να αναβάλλει τις δεσμεύσεις της για την πυρηνική συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιράν διεξήγαγε πρόσφατα διαπραγματεύσεις με το Παρίσι για την επιστροφή στην πλήρη εφαρμογή του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA). Η Γαλλία προσέφερε στην Ισλαμική Δημοκρατία γραμμή πίστωσης με εγγύηση τα έσοδα από το πετρέλαιο του Ιράν, αλλά το σχέδιο εξαρτάται από την έγκριση από τις ΗΠΑ των εξαιρέσεων στην εξαγωγή πετρελαίου.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί απέκλεισε το ενδεχόμενο διμερών διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνοντας πως ο διάλογος θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο εντός της ομάδας 5+1, εφόσον οι ΗΠΑ άρουν όλες τις κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης