Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 14:37
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε επισήμως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της covid-19, το πρώτο που λαμβάνει έγκριση στη χώρα η οποία εντείνει τις προσπάθειες να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η έγκριση ήταν αναμενόμενη, αφού κυβερνητικό πάνελ είχε ήδη λάβει αντίστοιχη απόφαση την Παρασκευή, με τον υπουργό Υγείας της Ιαπωνίας Νοριχίσα Ταμούρα να δηλώνει ότι η τελική έγκριση του εμβολίου θα δοθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα έχει δηλώσει ότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 θα ξεκινήσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και πρώτοι θα εμβολιαστούν περίπου 10.000 υγειονομικοί. Το Τόκιο ελπίζει να διασφαλίσει επαρκή αριθμό δόσεων του εμβολίου ώστε να μπορέσει να το χορηγήσει στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας, περίπου 126 εκατομμύρια, ως τα μέσα του έτους.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας παραμένει σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων covid-19 και των θανάτων, με το Τόκιο να καταγράφει λιγότερες από 400 νέες μολύνσεις σήμερα.

Μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί συνολικά περίπου 410.000 κρούσματα κορωνοϊού και 6.772 θάνατοι.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 14:37