Το Instagram μπλόκαρε τους λογαριασμούς διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χαρακτηρίσει τον ιρανικό στρατό «ξένη τρομοκρατική οργάνωση».

Όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Mehr, το Instagram μπλόκαρε τους λογαριασμούς του επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί καθώς και δύο ακόμη στρατηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε επίσης τα προφίλ στα αγγλικά υποστηρικτών του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες περιέλαβαν επίσημα τη Δευτέρα το επίλεκτο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν στις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρούσε σε αυτή τη συμβολική αλλά χωρίς προηγούμενο κίνηση, την οποία καταδίκασε αμέσως το Ιράν και η οποία προκάλεσε ανησυχίες για επιθέσεις αντιποίνων σε δυνάμεις των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης