Ένα τεράστιο γκράφιτι που εμφανίζεται στους τοίχους 50 κτηρίων της «πόλης των σκουπιδιών» λίγο έξω από το Κάιρο, αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης με καταγωγή από την Τυνησία, Ελ Σιντ, δούλευε το γκράφιτι επί έναν ολόκληρο χρόνο, σημείωνε κτήρια και τους έδινε αριθμούς. Από κοντά το γαλάζιο, το πορτοκαλί, το μαύρο,και το λευκό δεν δίνουν παρά μόνο μια πινελιά στις τούβλινες προσόψεις των κτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν όμως το δεις από απόσταση και από ψηλά αποκαλύπτεται μία περίπλοκη τοιχογραφία σε σχήμα σχεδόν τέλειου κύκλου που εκτείνεται σε πάνω από 50 κτήρια.

Η ομάδα του πήρε τα πινέλα και τα χρώματα τον Φεβρουάριο και μέσα σε ένα μήνα πήρε σάρκα και οστά η ιδέα που δούλευε επί ένα χρόνο ο καλλιτέχνης.

Στην «πόλη των σκουπιδιών», Μανσιγιάτ Νασέρ, ζουν οι ρακοσυλλέκτες του Καΐρου. Μεταφέρουν σκουπίδια στη γειτονιά τους και εκεί τα διαχωρίζουν και τα ανακυκλώνουν στις δικές τους εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκράφιτι που δημιούργησε ο καλλιτέχνης είναι ένα μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο για να δουν με άλλα μάτια την πόλη που ζουν. Γράφει, μάλιστα, τη φράση που αποδίδεται στον Άγιο Αθανάσιο Αλεξανδρείας «για να δεις το φως του ήλιου πρέπει πρώτα να σκουπίσεις τα μάτια σου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης