Το Ισλαμικό Χαλιφάτο εξέδωσε αγγελία προσφοράς εργασίας, με πολύ καλό μισθό αλλά… προειδοποιεί παράλληλα για «δύσκολες» συνθήκες εργασίας! Πρόκειται για τη θέση του διαχειριστή των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που έχει καταλάβει η οργάνωση, μιας και το εμπόριο πετρελαίου στη μαύρη αγορά αποτελεί μιας από τις βασικότερες πηγές εσόδων για την πιο «πλούσια τρομοκρατική οργάνωση όλων των εποχών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην αγγελία, ο επιτυχών υποψήφιος για τη θέση θα αμείβεται με 225.000 δολάρια το χρόνο, σε μία από τις 12 πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Οι τζιχαντιστές διαρρέουν την προσφορά τους μέσω πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στη μαύρη αγορά.

​Μετά τις απειλές σε στελέχη πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, τώρα το Χαλιφάτο προσφέρει παχυλούς μισθούς 
Οι περισσότεροι τεχνικοί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έχουν αποχωρήσει, εν μέσω του σκληρού πολέμου και των βομβαρδισμών, κι έτσι οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να στραφούν σε πιο… συμβατικές λύσεις. «Αρχικά, οι τζιχαντιστές τους απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την οικογένειά τους, αν δεν συνεργαστούν. Τώρα, προτιμούν να τους προσφέρουν το καρότο», αναφέρει η North Oil Company, που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή.

Ο υποψήφιος θα πρέπει φυσικά να «ταυτίζεται ιδεολογικά» με τις αρχές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Πρόκειται δηλαδή για έναν σπάνιο συνδυασμό ανθρώπου με εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και πίστη στη Τζιχάντ (ή απλά, ανοχή στη δεύτερη, μπροστά στο χρώμα του χρήματος…)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθούν να προσλάβουν επαγγελματίες με προσόντα και ικανότητες σε διάφορες θέσεις, που θα συμφωνούν βέβαια μαζί τους ιδεολογικά», δηλώνει ο Robin Mills, σύμβουλος ενέργειας στο Ντουμπάι, στους Times. «Τα λεφτά είναι καλά, αλλά όχι και τόσο καλά. Ένας δυτικός όμως που θα το τοποθετηθεί στο Ιράκ, και θα εργάζεται για το Ισλαμικό Χαλιφάτο, μπορεί να αναμένει να κερδίσει πολλά περισσότερα από αυτό το ποσό», συμπληρώνει.

​Το εμπόριο πετρελαίου στη μαύρη αγορά αποτελεί βασική πηγή εσόδων για τους τζιχαντιστέςΤο Ισλαμικό Χαλιφάτο κερδίζει τρία εκατ. δολάρια την ημέρα, πολλά από αυτά από τη μαύρη αγορά του πετρελαίου, αφού πουλάνε το βαρέλι 25 με 60 δολάρια, πολύ λιγότερα από τα 100 δολάρια, που στοιχίζει στη «συμβατική» αγορά. Οι αγοραστές είναι εταιρίες ή ιδιώτες σε χώρες που συνορεύουν με τον χώρο δραστηριοτήτων του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την πολύ καλή αυτή τιμή, και μετά διοχετεύουν το πετρέλαιο στην κανονική αγορά με τεράστιο κέρδος. Πρόκειται φυσικά για παράνομη δραστηριότητα και ο στόχος των ΗΠΑ να εμποδίσουν αυτές τις αγοραπωλησίες, ώστε να περιορίσουν τους οικονομικούς πόρους του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Οδηγίες για τη σωστή γυναίκα τζιχαντίστρια

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο εξέδωσε επίσης οδηγίες ζωής και συμπεριφοράς για τις γυναίκες, για το πώς δηλαδή αυτές θα γίνουν οι «ιδανικές σύζυγοι της Τζιχάντ». Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στις μάχες, αλλά θα πρέπει να συνεισφέρουν μέσω της «γυναικείας χειρωνακτικής εργασίας», όπως είναι η μαγειρική και η φροντίδα των μαχητών.

​Η φροντίδα των μαχητών και ο προσηλυτισμός είναι τα βασικά καθήκοντα των… καλών γυναικών της Τζιχάντ
Σε ένα βίντεο που διοχέτευσε στα δίκτυά της η οργάνωση, αναφέρεται «η νοσηλεία και η παροχή πρώτων βοηθειών, η μαγειρική, τα βιβλία του Θεού και η επιστήμη της σαρία, καθώς και ο προσηλυτισμός νέων μαχητών», ως καθήκοντα των γυναικών, όπως αναφέρει ο ερευνητής στα θέματα εξτρεμισμού Charlie Winter, στον Independent.

ΜΕ... γραφικά καρτούν, οι τζιχαντιστές κατατοπίζουν τις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν για να υποστηρίζουν τους μουτζαχεντίν

Μάλιστα, στο βίντεο με τις οδηγίες, αναφέρεται και «μια γρήγορη, ελαφριά συνταγή, που πρέπει να συνοδεύεται με καφέ που θα αναπληρώσει τις δυνάμεις των μουτζαχεντίν. Έχει πολλές θερμίδες και συνιστάται για το διάστημα μεταξύ των μαχών».

Η ραπτική ικανότητα είναι επιθυμητή, για τις συζύγους των τζιχαντιστών...

Με μία φράση, η οδηγία προς τις γυναίκες είναι «υποστηρίξτε τον μουτζαχεντίν σας»…

Διαβάστε ακόμη: Οι μαύρες χήρες του Χαλιφάτου

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης