Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας 886,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ακτή Ελεφαντοστού προκειμένου η χώρα να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωνοϊού. «Ο αναμενόμενος οικονομικός αντίκτυπος της νόσου Covid-19 θα είναι μεγάλος και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές επιδεινώνονται γρήγορα», υπογραμμίζει ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός σε ανακοίνωση.

Ωστόσο, το Ταμείο εκτιμά ότι οι Αρχές της Ακτής Ελεφαντοστού «ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην πανδημία βάσει ενός ιατρικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης και ενός φιλόδοξου σχεδίου οικονομικής πολιτικής για την παροχή στοχευμένης υποστήριξης σε ευάλωτους πληθυσμούς και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έκτακτη υποστήριξη του ΔΝΤ στο πλαίσιο της ταχείας πιστωτικής διευκόλυνσης και του μηχανισμού ταχείας χρηματοδότησης θα βοηθήσει τις Αρχές να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες χρηματοδότησης του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου πληρωμών», σχολίασε ο Μιτσουχίρο Φουρουσάβα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ σε ανακοίνωση.

Ο Φουρουσάβα θεωρεί ότι αυτό θα βοηθήσει επίσης στην «προσέλκυση» πρόσθετων χρηματοδοτήσεων από άλλους αναπτυξιακούς εταίρους. «Πρόσθετες χρηματοδοτήσεις είναι απαραίτητες για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης που απομένει και να διατηρηθούν τα σημαντικά οφέλη ανάπτυξης που έχει καταγράψει η Ακτή Ελεφαντοστού κατά την τελευταία δεκαετία», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης