O Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θα πρέπει να καταβάλει λιγότερα χρήματα απ’ όσα προβλεπόταν αρχικά στην πρώην του σύζυγο, Ελένα, σύμφωνα με την απόφαση σε δεύτερο βαθμό που εξέδωσε το Δικαστήριο της Γενεύης σχετικά με το διαζύγιό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρώην κυρία Ριμπολόβλεφ κέρδισε στον πρώτο γύρο, έχασε μερικώς στο δεύτερο γύρο, ενώ θα υπάρξει ένας τρίτος γύρος» δήλωσε ο συνήγορός τηςΕιδικότερα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τους δικηγόρους των δύο αντιδίκων, ο δισεκατομμυριούχος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 564 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (σ.σ.: 534 εκατ.ευρώ) και να παραχωρήσει δύο ακίνητα στη Γενεύη στην πρώην του σύζυγο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτοβάθμια απόφαση, ο Ριμπολόβλεφ είχε καταδικαστεί να καταβάλει 4 δισ. ελβετικά φράγκα (σ.σ.: 3,8 δισ. ευρώ) στην πρώην σύζυγό του. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος της Έλενας Ριμπολόβλεφ, Μαρκ Μπονάν, δήλωσε στο Πρακτορείο ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση αυτή προσφεύγοντας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, την ανώτατη δικαστική αρχή της Ελβετίας. «Η κυρία Ριμπολόβλεφ κέρδισε στον πρώτο γύρο, έχασε μερικώς στο δεύτερο γύρο, θα υπάρξει ένας τρίτος γύρος» τόνισε.
 
Οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου, που ζει κατά διαστήματα στο Μονακό όπου αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα AS Monaco, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτήν την απόφαση.

Το βασικότερο σημείο τριβής μεταξύ των δύο πρώην συζύγων είναι η ημερομηνία βάση της οποίας υπολογίστηκε η αξία ενός τμήματος της περιουσίας. Τίτλοι είχαν διαβιβαστεί σε ένα καταπίστευμα το 2005 και πουλήθηκαν το 2008 πολύ πιο πάνω από την αξία τους. 

Η αξία του καταπιστεύματος υπολογίστηκε βάση του 2005 και όχι του 2008, όπως είχε ζητήσει η Ριμπολόβλεφ. 

Επιπλέον, το εφετείο αποφάσισε οι δύο πρώην σύζυγοι να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του, Άννας, ηλικίας 14 ετών. Στην πρωτόδικη απόφαση η Έλενα Ριμπολόβλεφ είχε αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού. 

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Κύπρο και παρέμεινε μαζί για 23 χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη εδώ και χρόνια σχετικά με τους όρους του διαζυγίου. 

Η Ελένα Ριμπολόβλεφ ζητά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τον πρώην του σύζυγο, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 8 δισ.ευρώ (σ.σ.:περίπου 9 δισ.δολάρια).

Ποιος είναι ο Ντ. Ριμπολόβλεφ

Ο 47χρονος Ρώσος μεγιστάνας βρίσκεται στο top 80 της λίστας «Forbes» με τους πιο πλούσιος άνδρες του πλανήτη. Επιπλέον, κατέχει το 10% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και διαθέτει μεγάλες καταθέσεις στη Μεγαλόνησο, οι οποίες ωστόσο υπέστησαν «κούρεμα».

Είναι ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος ολιγάρχης είχε εδώ και χρόνια ένα όνειρο, να αποκτήσει το θρυλικό νησί του Ωνάση, κάτι που κατέστη δυνατό την άνοιξη του 2013.

Μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης βίλας στο Μαϊάμι που την αγόρασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, και άλλης μίας που αγόρασε από τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ στη Χαβάη. Επιπλέον διαθέτει μία μια έκταση στο Σεντ Τροπέ, στη νότια Γαλλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης