Πίσω του αφήνει το ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, δύο μήνες μετά τη σύλληψή του από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο «Stena Impero».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Refinitiv, που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα, το τάνκερ πλέει προς το λιμάνι Πορτ Ρασίντ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, με την ταχύτητα με την οποία κινείται, σήμερα θα φθάσει στον προορισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιρανικές δυνάμεις συνέλαβαν το δεξαμενόπλοιο στις 19 Ιουλίου κατηγορώντας το για θαλάσσιες παραβιάσεις, δύο εβδομάδες μετά την σύλληψη ενός ιρανικού δεξαμενόπλοιου, του Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1), ανοιχτά του Γιβραλτάρ. Το ιρανικό πλοίο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο μίας οργισμένης αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, αφέθηκε ελεύθερο τον Αύγουστο.

Οι δύο αυτές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από επιθέσεις που σημειώθηκαν σε εμπορικά πλοία στον Κόλπο, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη. Το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη.

Η εντολή κράτησης του πλοίου ήρθη την Τετάρτη, αλλά συνεχιζόταν  μια έρευνα για το δεξαμενόπλοιο, δήλωσε σχετικά με το θέμα αυτό εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης