Την αδυναμία του να εγγυηθεί ότι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταναστεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τώρα έως την επίσημη αποχώρηση της χώρας, θα μπορέσουν να παραμείνουν εκεί, εξέφρασε ο Ντέιβιντ Ντέιβις.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Mail on Sunday», ο Βρετανός υπουργός επεσήμανε ότι «θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να εξασφαλιστεί ένας γενναιόδωρος διακανονισμός για τους Ευρωπαίους μετανάστες που είναι παρόντες εδώ σήμερα και ένας γενναιόδωρος διακανονισμός για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν σε χώρες της Ε.Ε.». «Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει τους ίδιους όρους στους νεοαφιχθέντες μετανάστες» πρόσθεσε ο Βρετανός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να χρειαστεί να ανακοινώσουμε ότι η χορήγηση άδειας παραμονής επ’ αόριστον θα έχει εφαρμογή μόνο πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία» ανέφερε ο Ντέιβις.

Η Βρετανία οφείλει να τηρεί τους κανόνες της Ε.Ε. έως ότου αποχωρήσει από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας στη κίνηση των προσώπων, ωστόσο θα μπορεί κατόπιν να αποφασίζει ποιος θα παραμένει στη χώρα, κάτι που αφορά και πρόσωπα τα οποία μετανάστευσαν εκεί πριν από την έξοδό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης