Το μυστήριο της έκπληξης που υποσχέθηκε στους Τούρκους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να φωτίσει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε στους Τούρκους «καλά νέα» την Παρασκευή εννοώντας πιθανώς, τους ενεργειακούς πόρους που φέρεται να ανακάλυψε στη Μαύρη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg και τους αξιωματούχους που έχουν άμεση γνώση του θέματος, η Τουρκία ανακάλυψε ενέργεια στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι τα «καλά νέα» που θα ανακοινώσει την Παρασκευή, θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για το έθνος, ωστόσο το γραφείο του αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του.

Πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόλις ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτή τη δήλωση, η τουρκική λίρα επέκτεινε τα κέρδη στο εμπόριο κατά 0,9% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index αυξήθηκε 2%. Οι μετοχές του διυλιστηρίου Turkiye Petrol Rafinerileri AS ή της Tupras και του κατασκευαστή πετροχημικών Petkim Petrokimya Holding AS αυξήθηκαν 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Bloomberg

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης