Με έναν μοναδικό τρόπο η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA αποχαιρέτησε τον αστροφυσικό, Στίβεν Χόκινγκ. Με τη φράση «σου ευχόμαστε να πετάς όπως ο Σούπερμαν στη μικροβαρύτητα» ανάρτησε μια φωτογραφία αλλά και το video από την εμπειρία του αστροφυσικού όταν παρά την αναπηρία του εισήλθε στον ειδικό θάλαμο εκπαίδευσης αστροναυτών. Τότε ο Στίβεν Χόκινγκ απευθυνόμενος στους ταξιδιώτες του διαστήματος είχε πει πως για μια στιγμή αισθάνθηκε σαν τον Σούπερμαν αφού η εκμηδένιση της βαρύτητας τον απάλλαξε για λίγο από τις επιπτώσεις της αναπηρίας του. Πέταξε για λίγα λεπτά αυτός ο καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο για δεκαετίες.

Στο μήνυμα που ανήρτησε στους λογαριασμούς της στα social media, η NASA αναφερόμενη στον θάνατο του Στίβεν Χόκινγκ έγραψε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εις μνήμην Στίβεν Χόκινγκ, ενός ξακουσμένου και πρεσβευτή της επιστήμης. Οι θεωρίες του «ξεκλείδωσαν» ένα σύμπαν πιθανοτήτων, το οποίο εμείς και ο κόσμος εξερευνούμε. Είθε να συνεχίσεις να πετάς σαν τον Σούπερμαν στη μικροβαρύτητα, όπως είπες στους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2014».

Δείτε το video της NASA:

Διαβάστε επίσης: Η Θεωρία των Πάντων έχασε τον μέντορά της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης