Το αδιαχώρητο στη Μεσόγειο: Ρωσία - Συρία ξεκινούν έρευνες για φυσικό αέριο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019, 22:42
Το αδιαχώρητο στη Μεσόγειο: Ρωσία - Συρία ξεκινούν έρευνες για φυσικό αέριο

Ρωσικές και συριακές εταιρείες ξεκινούν κοινό project για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως αποκάλυψε στενή σύμβουλος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Πρόκειται για το πρώτο κοινό έργο με ρωσικές εταιρείες στον τομέα της γεωλογικής εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με το sputnik.

Διαβεβαίωσε δε, ότι οι συριακές αρχές ήταν εδώ και αρκετά χρόνια έτοιμες γι’ αυτό το project, παρότι απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο εκκίνησης των έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κοινές έρευνες ρωσικών – συριακών εταιρειών στη Μεσόγειο ξεκινούν σε μία ιδιαιτέρως τεταμένη περίοδο, μετά και την πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης (GNA) για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και άλλων χωρών. Μάλιστα, η Αθήνα έχει κάνει λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Βουλή της Λιβύης, η οποία στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) και τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019, 22:45