Η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια σε μήνυμά της προς τον λαό της Λευκορωσίας με αφορμή την ορκωμοσία του Αλεξάντερ Λουκασένκο λέει ότι η ίδια είναι ο μοναδικός ηγέτης που εξέλεξε ο λαός της Λευκορωσίας και χαρακτήρισε ως φάρσα την μυστική ορκωμοσία του Λουκασένκο στο Μέγαρο της Ανεξαρτησίας, στην οποία παρέστησαν μερικές εκατοντάδες αξιωματούχοι , βουλευτές, διευθυντές ΜΜΕ, παράγοντες των γραμμάτων και τεχνών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ταυτόχρονα ο ανεξάρτητος ιστότοπος Tut.By μετέδωσε ότι στις 10 η ώρα το πρωί της Τετάρτης οι ξένοι πρέσβεις συμπεριλαμβανομένης και της ρωσικής διπλωματικής αποστολής δεν είχαν ακούσει τίποτα για την ορκωμοσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει. Η απόπειρα του αυτή να αναγνωρισθεί ως νόμιμος πρόεδρος το μόνο που υποδηλώνει είναι ότι οι προηγούμενες δικαιοδοσίες έχουν εξαντληθεί, ενώ ο λαός δεν του έχει δώσει νέα εντολή. Αυτή η λεγόμενη ορκωμοσία είναι φυσικά μια φάρσα. Στην πραγματικότητα, σήμερα ο Λουκασένκο βγήκε απλά στη σύνταξη», δηλώνει η Τιχανόφσκαγια.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη της στις Βρυξέλλες, η Τιχανόφσκαγια δηλώνει στο μήνυμα της ότι «Οι χώρες της Ευρώπης υποστηρίζουν τον λευκορώσικο λαό και τις απαιτήσεις του να σταματήσει η βία, να αφεθούν ελεύθεροι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να διεξαχθούν δίκαιες και αδιάβλητες εκλογές». Επίσης δηλώνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να στηρίξουν την Λευκορωσία πραγματικά σε περίπτωση που νικήσει η δημοκρατία. Η Τιχανόφσκαγια υπογράμμισε επίσης ότι οι διαταγές που δίνει ο Λουκασένκο στις δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι νόμιμες και δεν πρέπει να εκτελούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης