Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία, Ναμπίλ Καρουί, αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών. Η σύλληψή του έγινε στις 23 Αυγούστου, δέκα ημέρες πριν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μια σύλληψη την οποία είχε χαρακτηρίσει πολιτική.

Ντυμένος στα μαύρα ο Καρουί έγινε δεκτός σαν ήρωας χθες το βράδυ από τους υποστηρικτές του, οι οποίοι τον περίμεναν έξω από τη φυλακή Μορνάγκια, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από την Τύνιδα. Οι υποστηρικτές του τον σήκωσαν στους ώμους τους, προτού αυτός αποχωρήσει μέσα σε μια μαύρη Μερσεντές χωρίς να κάνει δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα καταπληκτικό νέο, θα ήταν δύσκολα χωρίς εκείνον», δήλωσε ο Οσάμα Κελίφι, αξιωματούχος του κόμματος του Καρουί. «Θέλει να δει τον λαό της Τυνησίας, να του εξηγήσει το πρόγραμμά του, θέλει να συμμετάσχει στις εκλογές και να κερδίσει».

Το εφετείο αποφάσισε χθες την απελευθέρωσή του, αν και εξακολουθούν να εκκρεμούν εναντίον του κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη.

Ο Καρουί είχε συγκεντρώσει το 15,58% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, πίσω από τον νομικό Καΐς Σάγεντ με 18,4%. Πλέον έχει στη διάθεσή του δύο ημέρες για να πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκστρατεία και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Σάγεντ σε τηλεμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης