Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης θα έχει αύριο Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα τη σχέση μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, «η Γερμανία έχει αναλάβει έναν περιοριστικό ρόλο. Δεν μπορούμε, δηλαδή, με τη μέγιστη δυνατή σκληρότητα να απευθυνθούμε έναντι της Τουρκίας, γιατί, αν το πράξουμε αυτό, θα καταστρέψουμε τις δυνατότητές μας να διαμεσολαβήσουμε. Το ερώτημα είναι πώς θα πείσουμε την Τουρκία. Νομίζω ότι η σωστή απάντηση είναι με μαστίγιο και καρότο. Θέλω να το τονίσω, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόκειται σύντομα να δείξει το μαστίγιο… Η καγκελάριος θεωρεί ότι είναι προσωπική της υπόθεση να αποφευχθεί η στρατιωτική σύγκρουση, να υπάρξουν αποκλιμάκωση και ειρηνική οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Η καγκελάριος έχει σημειώσει μέχρι τώρα κάποια επιτυχία. Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αποσύρθηκε από το Καστελόριζο και, αν τα καταφέρουμε, πολύ σύντομα θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η έναρξη των αποκαλούμενων διερευνητικών επαφών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης