Δύο Ρώσοι φαρσέρ, οι Vovan και Lexus, έβαλαν στο «στόχαστρο» τους τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, τον οποίον κατάφεραν να ξεγελάσουν για περισσότερα από επτά λεπτά, προσποιούμενοι τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν μέσω τηλεφώνου με τον Ντούντα τη νύχτα που ο ουκρανικός πύραυλος έπεσε στην Πολωνία και ο ίδιος συνομιλούσε με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για επτάμιση λεπτά, ο Πολωνός πρόεδρος νόμιζε πως μιλάει στο τηλέφωνο με τον Εμανουέλ Μακρόν. Η κλήση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από τους Ρώσους κωμικούς όπου ο Πολωνός πρόεδρος ακούγεται να μιλάει στα αγγλικά με τον καλούντα.

«Εμανουέλ, πίστεψέ με, είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός», ακούγεται να λέει ο Ντούντα, «δεν θέλω να έχω πόλεμο με τη Ρωσία και πιστέψτε με, είμαι πολύ προσεκτικός, πολύ προσεκτικός». Στη συνέχεια μάλιστα ο Ντούντα διευκρίνισε πως ανησυχεί πάρα πολύ για τον βομβαρδισμό στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Όταν πια ο Πολωνός πρόεδρος κατάλαβε πως πρόκειται για φάρσα έκλεισε το τηλέφωνο, με το γραφείο του να αναφέρει στο Twitter: «Μετά την έκρηξη πυραύλου στο Πρζεβοντόφ, κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων συνομιλιών με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων συνδέθηκε άτομο που ισχυριζόταν ότι είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συνειδητοποίησε από τον ασυνήθιστο τρόπο που διεξαγόταν η συνομιλία ότι μπορεί να είχε γίνει απόπειρα φάρσας και τερμάτισε τη συνομιλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι φαρσέρ έχουν εξαπατήσει τον πρόεδρο της Πολωνίας, καθώς κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και τον Ιούλιο του 2020, όταν τον είχαν καλέσει εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συγχαίροντας τον για την εκλογική του νίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης