Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια στο Καπιτώλιο, έκανε λόγο για «επίθεση στη Δημοκρατία» καλώντας τον Τραμπ να εκπληρώσει τον όρκο του. «Την στιγμή αυτή, η Δημοκρατία μας δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση, που δεν έχουμε ξαναδεί στην σύγχρονη ιστορία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια φράση υιοθέτησε και στο πρωτοσέλιδό του το περιοδικό TIME, επιλέγοντας μια συγκλονιστική φωτογραφία. Πρόκειται για την στιγμή που ο όχλος επιχειρεί να εισβάλλει στην κεντρική αίθουσα, με τους αστυνομικούς προστατεύοντας τους Γερουσιαστές, να έχουν στρέψει τα όπλα τους προς το μέρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση». Είναι ο τίτλος του εξωφύλλου του περιοδικού, μία ημέρα μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και τις σκηνές χάους που ακολούθησαν.

 

TIME’s new cover: Democracy under attack https://ti.me/3hSk5pn

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Posted by TIME on Thursday, 7 January 2021

 

«“Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, δεν θα παραδεχτούμε ποτέ!”, είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλήθος των υποστηρικτών που είχε καλέσει στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Τον άκουσαν και υπάκουσαν. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα πλήθος από αυτοαποκαλούμενους επαναστάτες, κυματίζοντας σημαίες για τον Τραμπ, είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο. Σκαρφαλώνοντας σκαλωσιές και σπάζοντας παράθυρα, γέμισαν τις μαρμάρινες αίθουσες. Μέσα στο κτίριο έπεσαν, καθώς οι νομοθέτες και το προσωπικό αναγκάστηκαν να καλυφθούν και δακρυγόνα είχαν γεμίσει τη Ροτόντα του Καπιτωλίου. Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η Αμερική δεν θα είχε μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», αναφέρει το περιοδικό TIME.

Συνολικά 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πρωτοφανή επεισόδια που παρακολουθούσε αποσβολωμένη η ανθρωπότητα να διαδραματίζονται στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης