Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα εργασθούν» από κοινού με την Κίνα στην προσπάθεια να κάμψουν την πολιτική του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος επισκέπτεται το Πεκίνο.

«Θα εργασθούμε από κοινού για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την Πιονγκγιάνγκ να αλλάξει θέση (…) και να απομακρυνθεί από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφωνούμε πως η ένταση στην (κορεατική) χερσόνησο είναι πολύ αυξημένη και πως τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα επικίνδυνο επίπεδο», τόνισε ο Τίλερσον, ο οποίος δήλωσε χθες στη Σεούλ πως η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται «στο τραπέζι» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Ο Κινέζος ομόλογός του επανέλαβε τη θέση του Πεκίνου, μοναδικού συμμάχου του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, ότι η κρίση στην Κορέα δεν μπορεί να επιλυθεί παρά μόνο μέσω διαλόγου. «Μπορούμε να επιλέξουμε είτε να αφήσουμε την κατάσταση να επιδεινωθεί μέχρι να φθάσει σε σύγκρουση ή να επιστρέψουμε στον ορθό δρόμο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Ουάνγκ.

Το Πεκίνο όπως και η Ουάσιγκτον «ελπίζουν να βρουν τον τρόπο να αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις και δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα να υπάρξει κατάληξη στην ειρήνη», πρόσθεσε ο Κινέζος υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης