Δεν έπεισαν το κοινό! Ούτε ο ηγέτης των Συντηρητικών Boris Johnson που προσπάθησε να κάνει αστεία, αλλά ούτε η τυπική φωνή του ηγέτη των Εργατικών δεν έγινε αποδεκτή από το κοινό. Και οι δύο άνδρες το έπαιξαν αρκετά ασφαλείς, αλλά το κοινό που τους παρακολούθησε παρέμεινε σαφώς προβληματισμένο όσον αφορά στις απαντήσεις τους.

Για την εφημερίδα «Τhe Guardian» η χειρότερη στιγμή και για τους δύο ήταν η εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Corbyn: Ο ηγέτης των Εργατικών εστίασε στα γεγονότα σχετικά με τη συμφωνία Brexit του Johnson. Αναφερόμενος στη στήριξη της συμφωνίας του Johnson στο κοινοβούλιο, έδωσε επίσης στον πρωθυπουργό την ευκαιρία να μιλήσει για τον αριθμό των ατόμων που ψήφισαν στη δεύτερη ανάγνωση.

Johnson: Ρωτήθηκε αν η αλήθεια είχε σημασία και απάντησε: «Ναι, νομίζω ότι συμβαίνει». Δεν ήταν ξεκάθαρο αν απλώς δεν τον πίστευαν ή δεν πίστευαν ότι δεν απάντησε με περισσότερη βεβαιότητα.

Αναπάντητες ερωτήσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Corbyn: Ο ηγέτης των Εργατικών δεν μπόρεσε επανειλημμένα να απαντήσει με ποιον τρόπο θα ψήφιζε σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για Ε.Ε. Του ζητήθηκε αρκετές φορές και επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι οι Εργατικοί θα διαπραγματεύονταν νέα συμφωνία, την οποία στη συνέχεια θα πρότειναν στον λαό.

Johnson: Ο πρωθυπουργός υπέβαλε ερώτηση σχετικά με τις αμφιβολίες για την ακεραιότητα του Corbyn. Επιτέθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης για αντισημιτισμό, προσπαθώντας έτσι να αλλάξει το θέμα της συζήτησης από το Brexit. Επίσης, απέφυγε να απαντήσει σε άμεση ερώτηση σχετικά με την καταστροφική συνέντευξη του πρίγκιπα Ανδρέα όσον αφορά στη φιλία του με τον καταδικασθέντα για σεξουαλικά ζητήματα Jeffrey Epstein.

Καλύτερη στιγμή:

Corbyn: Ο ηγέτης των Εργατικών έδειξε έγγραφο το οποίο αποκτήθηκε με αίτηση για την ελεύθερη διακίνηση  πληροφοριών, σύμφωνα με το οποίο υπήρξαν πρώιμες εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ. Ήταν η στιγμή που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Θα πουλήσετε το NHS μας στις ΗΠΑ και στις μεγάλες φαρμακευτικές».

Johnson: Ο πρωθυπουργός πίεσε περισσότερο τον Corbyn για τη θέση του στο Brexit. «Δεν θα αποκαλύψει το σχέδιό του και δεν θα είναι σαφές αν πρόκειται για έξοδο ή για παραμονή» είπε.

Από τον «Τhe Guardian»

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης