Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι έλαβαν το εισιτήριο για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους την 3η Μαΐου στο πλαίσιο μιας τηλεμαχίας, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από το περιβάλλον του υποψηφίου.

«Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αντίπαλο όπως είχαμε δηλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας» τόνισε μεταξύ των υπολοίπων στενός συνεργάτης του Μακρόν σχετικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση η οποία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα τέσσερις ημέρες πριν από τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιβάλλον του νεαρού υποψηφίου ξεκαθάρισε πως έχει ήδη ζητήσει να γίνει μια τηλεμαχία με τη Μαρίν Λεπέν τον Φεβρουάριο, ένα αίτημα το οποίο είχε απορριφθεί, ενώ τώρα θα πραγματοποιηθεί.
Σημειώνεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, Νταβίντ Ρασλίν, υπογράμμισε, πως «αυτή η τηλεοπτική αναμέτρηση πρέπει να διεξαχθεί, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία οι Γάλλοι ψηφοφόροι να δουν απόλυτα ξεκάθαρα τις δύο επιλογές της κοινωνίας που προτείνει ο ένας και ο άλλος υποψήφιος».

Ο 39χρονος κεντρώος και η 48χρονη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου επικράτησαν στον α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας αντίστοιχα ποσοστά 23,75% και 21,53% των ψήφων και εξουδετερώνοντας τις υποψηφιότητες των παραδοσιακών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού και του κεντροδεξιού κόμματος οι Ρεπουμπλικάνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης